Bohém Fesztivál: ÖRÖMZENEI HÉTVÉGE
Bohém Fesztivál: ÖRÖMZENEI HÉTVÉGE

Csak azoknak, akik jól akarják magukat érezni. Egy-két óráig, vagy akár egy egész hétvégén keresztül. Azért az sem árt, ha a "jólérzést" a húszas-harmincas évek Amerikájának zenéjére is képesek művelni, a Bohém Fesztivál ugyanis az ország legjelentősebb klasszikus jazzfesztiválja.
Hogy kinek szól? Mindenkinek, aki egy kicsit is bohém – korra, nemre, miegyébre való tekintet nélkül.


"nagyon jó, vidám a hangulat, mosolyognak az emberek, jók a fellépők"
"mindenki kedves, segítőkész, a zenészek fantasztikusak"
"jó a zene, hangulatos, jó a pub, jól érezzük magunkat"

 • 9 ország 14 sztárzenésze egy színpadon
 • óriási családi kedvezmények
 • extra szálláskedvezmény
 • családoknak üdülési csekk elfogadás
 • 3 nap alatt 5 koncert
 • tisztán 21 óra zene
 • koncertek után jam session
 • ragtime, dixieland, New Orleans, swing

  Ja, igen: az a csinos lány, aki jobbra fent látható, ő is itt lesz...

  A bérletek elővételben már elfogytak. A családi bérletek árusítása viszont csak most kezdődött. Jegy- és bérletrendeléshez írjon a ticket@bohemragtime.com emailre, vagy hívja a 20/960-7169-es számot!

  Fellépők || Program || Családi kedvezmények || Szállás || Jegyárak


  1992 óta minden évben március utolsó hétvégéjén Bohém Fesztivál! A helyszín: Kecskemét, de ha nem tud, vagy nem akar ilyen messzire (???) utazni, ne csüggedjen, hátha talál Önhöz közelebbi helyszínt – a Bohém Fesztivál ugyanis évek óta országos rendezvény, bő egy héten keresztül tartó utazó zenés vándorcirkusz.
  Bővebb információért írjon a ticket@bohemragtime.com emailre, vagy hívja a Kecskeméti Jazz Alapítványt a 20/960-7169-es számon!

  S hogy miért igazán örömzenei hétvége 2009-ben a Bohém Fesztivál?

  Mert idén a jazz igazi lényegét mutatjuk meg, vagyis a spontán együttzenélést, 9 ország 14 világszínvonalú zenészének segítségével, akik egy-egy adott formációban először fognak találkozni a színpadon. A fellépő csapatok összetételét márciusban, két héttel a fesztivál előtt fogjuk kisorsolni. Mindent a véletlenre bízunk - kivéve a minőséget! Garantáljuk, hogy ez lesz az eddigi legérdekesebb és legélvezetesebb Bohém Fesztivál!

  FELLÉPŐK
 • Bria Skonberg (CDN)Bria Skonberg (Kanada)
  trombita
  Bria 25 éves, de már évek óta az egyik legkeresettebb trombitás Észak-Amerikában. Szólóban és Mighty Aphrodite nevű (csupa hölgyből álló) zenekarával is aktív. Már 3 éve tagja volt a Breda Jazz Festival egyik All Stars zenekarának.
  Herbert Christ (D)Herbert Christ (Németország)
  trombita
  Napjaink egyik legjobb New Orleans-i stílusú trombitása. Hihetetlen energiával és életkedvvel zenél, ami azonnal átragad a közönségre. A humora sem rossz: nem lehet mellette megmaradni két percig röhögés nélkül.
  Craig Flory (USA)Craig Flory (USA)
  klarinét, szaxofon
  Craig a legkreatívabb és legbolondabb zenészek közül való. 1995-ben már járt Magyarországon az Evergreen Classic Jazz Banddel. Már akkor nyilvánvaló volt, hogy valódi zseni – vagyis inkább egy lökött szabadúszó.
  Matthias Seuffert (D)Matthias Seuffert (Németország)
  klarinét, szaxofon
  Matthias matematikatanár egy Bonn melletti gimnáziumban, de volt már professzor angliai jazzfőiskolán is. Hihetetlen stílusérzéke van, képes szigorúan New Orleans-i stílusban, swingben improvizálni, vagy akár bebopot játszani.
  Russ Philipps (USA)Russ Philipps (USA)
  harsona
  Russ elismert jazz-zenész, mellesleg a világ egyik legjobb harsonatechnikáját mondhatja magáénak. Neve jazzkörökben nem csak Chicago környékén, hanem egész Amerikában fogalom – reméljük, a Bohém Fesztivál után itthon is az lesz.
  Korb Attila (H)Korb Attila (Magyarország)
  harsona
  Attila kiemelkedik a magyar mezőnyből. De a nemzetköziből is. Nem azért került be a "világválogatottba", mert Bohém-tag, vagy mert megnyerte az Országos Jazzharsona Versenyt. Csupán azért, mert egyszerűen szenzációs zenész.
  Morten Gunnar Larsen (N)Morten Gunnar Larsen (Norvégia)
  zongora
  Morten a legjobb ragtime-zongoristák egyike. Specialitása a Jelly Roll Morton-stílus. Makulátlan technikája választékos jazzérzékkel párosul. Eubie Blake, a száz évet megélt legendás fekete zongorista a jövő nagy reménységének nevezte.
  Paolo Alderighi (I)Paolo Alderighi (Olaszország)
  zongora
  Paolo a szemtelenül fiatal, tehetséges és érett zenészek rendkívül szűk rétegéhez tartozik. Páratlan technikája, kifinomult billentése, hihetetlen virtuóz és könnyed zongorázása hallatán essen le az Önök álla is!
  Stuart Zank (USA)Stuart Zank (USA)
  bendzsó
  Változatos és mértanilag pontos harmóniafűzés, tévedhetetlen ritmus és óramű pontosságú, ugyanakkor jazzesen lebegő tempóérzet: ilyesmit nem gyakran hallani, se bendzsón, se gitáron. Meg kell hallgatni Stuartot, s utána lehet helyeselni...
  Bényei Tamás (H)Bényei Tamás (Magyarország)
  gitár
  Mindenki tudja, hogy Tamás milyen jó trombitás, hogy milyen virtuóz bendzsós, de hogy csapatban milyen ritka kiváló ízlésű gitáros, azt kevesen tudják. Persze arra is lesz lehetősége, hogy másik két hangszerén is megcsillogtassa a tudását.
  Ad van Beerendonk (NL)Ad van Beerendonk (Hollandia)
  bőgő
  Ad szinte kizárólag a jó öreg New Orleans-i slap-technikát használja, ami nem csak hihetetlen energiájú húrtépést és a húr állandó fogólaphoz csapását jelenti, de olyan ritmust ad az egész zenekar alá, ami fölött lehetetlen rosszul játszani.
  Frans Sjöström (S)Frans Sjöström (Svédország)
  basszuszaxofon
  Frans a basszusszaxofon virtuóz mestere (ilyet a magyar közönség 90%-a még biztosan nem látott), igazi csapatember, de remekül szólózik is. Olyan színt fog adni az All Stars-csapatnak, hogy a finnyásak is csak bámulnak majd.
  Jeff Hamilton (USA)Jeff Hamilton (USA)
  dob
  "Jeff Hamilton dobolását a legtalálóbban így lehet jellemezni: pontos tempó, ízlés és ellenállhatatlan swing." – írta róla Jim Leigh jazzújságíró. Jeff harsonázik is, zongoristaként pedig rendszeresen játszott a New Orleans-i Preservation Hallban.
  Nick Ward (GB)Nick Ward (Anglia)
  dob
  Nick olyan ízléses és kimért, mégis a közönséget feltüzelő dobos, amilyet még nem látott a Bohém Fesztivál közönsége. Igazi angol gentleman. És igazi zenész, a legeslegjobb fajtából. Csak miatta is érdemes lenne Bohém Fesztiválra jönni.
  További fellépők:
  Bohém Ragtime Jazz Band – a világ legsokoldalúbb jazzbandje
  Kecskemét Jazz Orchestra – múlt század big bandjeinek hangja
  Dániel Balázs boogie-woogie zongorista
  Sarkadi Bence
  marionett-bábművész

  Ha nem akar a jó zenével márciusig várni, nézzen meg néhány korábbi étvágygerjesztő fesztiválvideót!


  Bővebb információért írjon a ticket@bohemragtime.com emailre, vagy hívja a Kecskeméti Jazz Alapítványt a 20/960-7169-es számon!

  A legcsaládiasabb jazzfesztivál – óriási családi kedvezményekkel. Van családi jegy, családi bérlet (aminek segítségével egy öttagú család 33 ezer Ft-ot spórolhat!), sőt, a legkisebbekre a napközbeni koncertek alatt szakképzett óvodapedagógusaink díjmentesen vigyáznak a Bohém-óvodában. A koncertlátogató óvódások (ha ölbenülők) egyébként ingyen bemehetnek. Ja, és a családi bérletért üdülési csekkel is lehet fizetni! A fellépők között is mindig vannak fiatalok – és persze nagypapakorúak is. A zenészek egyébként is olyanok, mintha egy nagy család lennének.

  Extrakedvezményes szállás: A helyszíntől 300 m-re lévő ***Hotel Három Gúnárban óriási kedvezményekkel várják a fesztiválra érkezőket: kétágyas szobában két éjszaka félpanziós ellátással (!) mindössze 15.400 Ft-ba kerül fejenként!!! Szobafoglalás: 76/483-611, E-mail: info@haromgunar.hu, Honlap: www.haromgunar.hu


  Bővebb információért írjon a ticket@bohemragtime.com emailre, vagy hívja a Kecskeméti Jazz Alapítványt a 20/960-7169-es számon!

  A különlegességek fesztiválja: a fesztivál filozófiája szerint olyan ragtime- és tradicionális jazzegyüttesek, szólisták lépnek fel, akik a világ legjobbjai közé tartoznak és valamilyen szempontból különlegesek - stílusban, hangszerösszeállításban, repertoárban... És persze mindannyian bohémek!
  A kocsma-ragtime és az eredeti New Orleans-i hangulat, a mozgásra ingerlő swing, a bohém dekoráció, a jazzkiállítás, a tánctanítás, a hajnalig tartó örömzene mindenkit lelkesít - már aki ott van a fesztiválon. És hát sokan vannak, a legtöbben visszajárók. Magyarok, külföldiek. A bérletek rendszerint már fél évvel a rendezvény előtt elfogynak, de jegyet az öt koncert valamelyikére többnyire még lehet kapni.


  XVIII. NEMZETKÖZI "BOHÉM" RAGTIME & JAZZ FESZTIVÁL
  Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központ
  (Kecskemét, Deák tér 1., tel.: 76/503-880)

  március 27. péntek 18.20-22.30 óra
  Péntek esti sztárparádé
  18.20-19.00h: Dániel Balázs (H) boogie-woogie zongorista
  19.10-20.30h: Bohém Ragtime Jazz Band (H)
  21.10-22.30h: International All Stars No. 1. (INT)
  Belépőjegy: 2500 Ft

  március 28. szombat 11.00-13.00 óra
  Zongorashow - a boogie-woogie-tól a stride-ig
  11.00-11.20h: Dániel Balázs (H)
  11.20-12.10h: Morten Gunnar Larsen (N)
  12.10-13.00h: Paolo Alderighi (I)
  Belépőjegy: 1500 Ft
  Családi jegy: 4000 Ft (2 felnőtt, 2 gyerek), 4500 Ft (2 felnőtt, 3 gyerek)

  március 28. szombat 15.00-17.00 óra
  Kamarajazz - 3 formáció egyidőben
  New Orleans: Herbert Christ (D) – trombita, Stuart Zank (USA) – bendzsó/gitár, Frans Sjöström (S) – basszusszaxofon, Nick Ward (GB) – dob
  Storyville: Bria Skonberg (CDN) – trombita, Craig Flory (USA) – klarinét/szaxofon, Bényei Tamás (H) – gitár/bendzsó, Ad van Beerendonk (NL) – bőgő
  Chicago: Russ Phillips (USA) – harsona, Matthias Seuffert (D) – klarinét/szaxofon, Korb Attila (H) – zongora/kornett, Jeff Hamilton (USA) – dob/zongora
  Belépőjegy: 1500 Ft
  Családi jegy: 4000 Ft (2 felnőtt, 2 gyerek), 4500 Ft (2 felnőtt, 3 gyerek)

  március 28. szombat 18.20-22.30 óra
  Szombat esti sztárparádé
  18.20-19h: Sarkadi Bence (H) marionettbábművész
  19.10-20.30h: Kecskemét Jazz Orchestra (H)
  21.10-22.30h: International All Stars No. 2. (INT)
  Belépőjegy: 2500 Ft

  március 29. vasárnap 11.00-13.00 óra
  Búcsúzene koránkelőknek  – mindenki itt lesz!
  All Stars Big Band, záró jam session (INT)
  Belépőjegy: 1500 Ft
  Családi jegy: 4000 Ft (2 felnőtt, 2 gyerek), 4500 Ft (2 felnőtt, 3 gyerek)


  JEGY- ÉS BÉRLETÁRAK

  Jegyek, családi bérletek kaphatók a helyszínen (tel.: 76/503-880) és rendelhetők a ticket@bohemragtime.com e-mailen és a 20/960-7169-es telefonszámon a Kecskeméti Jazz Alapítványnál.

  Belépőjegyek: esti koncertekre 2.500 Ft
  nappali koncertekre 1.500 Ft
  (5 koncertre összesen 9.500 Ft)

  Családi bérlet – max. 18 db! (5 koncertre, 18 éven aluli gyerekekkel):
  2 felnőtt + 2 gyerek: 38.000 helyett 14.000 Ft (24.000 Ft megtakarítás!!!)
  2 felnőtt + 3 gyerek: 47.500 helyett 14.500 Ft (33.000 Ft megtakarítás!!!)

  Családi jegy – koncertenként max. 20 db!
  (napközbeni koncertekre, 18 éven aluli gyerekekkel):
  2 felnőtt + 2 gyerek: 6.000 helyett 4.000 Ft (2.000 Ft megtakarítás)
  2 felnőtt + 3 gyerek: 7.500 helyett 4.500 Ft (3.000 Ft megtakarítás)

  Bérletek (5 koncertre) – max. 52 db!: Felnőtt bérlet: 9.500 helyett 6.500 Ft (3.000 Ft megtakarítás)
  Diák-, nyugdíjas bérlet: 9.500 helyett 5.500 Ft (4.000 Ft megtakarítás)
  Extrakedvezmény (október 1-jén lejárt): 9.500 helyett 4.500 Ft (5.000 Ft megtakarítás)

  A bérletek elfogytak, csak családi bérlet és jegyek kaphatók!


  Bohém Fesztivál
  Kecskeméti Jazz Alapítvány - 6001 Kecskemét, Pf. 652.
  www.bohemragtime.com